Esenciálny olej vavrín kubébový – litsea cubeba

Vždyzelený strom litsea cubeba, nazývaného tiež may chang, maqaw, alebo inak horský peper, je nekonečný zdroj rôznych vývarov, extraktov, esenciálnych olejov a poskytuje tiež skvelé prísady do varenia, ktoré sú známe predovšetkým v Číne, Indonézii a v Taiwane. V našich končinách je známy ako vavrín kubébový.

Z ovocia, konkrétne z malých bobuliek vavrínu, sa pomocou parnej destilácie získava esenciálny olej, ktorý má vďaka vysokému obsahu terpénu citral príjemnú osviežujúcu vôňu pripomínajúcu citrónovú trávu. Narozdiel od nej je olej z vavrína kubébového jemnejší a presýtený sladkými tónmi, ktoré popri citrusovom zážitku pohladia zmysly a navodia pocit sýtosti. V kozmetike, ako i v našich mydielkach, olej litsea cubeba priaznivo pôsobí na problematickú a mastnú pleť, čistí a sťahuje póry a zabraňuje tvorbe prebytočného kožného mazu.

Hoci sa môže zdať, že jeho ľahkosť pôsobí aj na organizmus len tak “zľahka”, jeho účinky dokážu byť nesmierne akčné. Pred pár rokmi totiž bola uskutočnená štúdia, kde sa podarilo výparmi zo silice vavrínu zastaviť začínajúcu rakovinu pľúc. Z uvedeného je zjavné, že príroda má neprekonateľnú silu a my v Mydielkárni pevne veríme, že esenciálny olej vavrín kubébový je jednoducho dobre mať na blízku. Napríklad aj ako súčasť každodenných očistných rituálov v kúpeľni.

domovingrediencie | mydielka

 

Položka pridaná do košika.
0 položiek - 0,00 

Používaním stránky vyjadrujete súhlas s používaním cookies. Viac informácií

Nastavenia cookies na tejto webovej stránke sú nastavené na "Povoliť cookies" vám prehliadanie možné skúsenosti. Ak budete pokračovať na používanie tejto webovej stránky bez zmeny nastavenia cookies alebo kliknite na tlačidlo "Prijať" nižšie potom dávate súhlas k tomu.

Zavrieť