Prírodné farbivo Mica

 

Jemnučký prášok zo sľudy, ktorý poznáme pod anglickým pomenovaním mica, je kozmetike známy snáď od počiatkov dekoratívnej kozmetiky. Na veľmi dlhé obdobie ho však kvôli nepomerne nižšej cene nahradil inak komedogénny a pleť vysušujúci mastenec. Sľuda patrí medzi kremičitany a pre kozmetické účely sa ťaží špecifický druh s názvom muskovit. Ten dosahuje požadujúci level čistoty a správne zloženie. Výsledný produkt, prírodné farbivo mica, je jednou zo základných ingrediencií pri výrobe minerálnych mejkapov, rúžov, očných tieňov či púdrov. Vďaka množstvu jeho farebných prevedení dostupných na trhu sa používa aj pri výrobe mydiel, tak ako i tých našich z Mydielkárne. Špecifická veľkosť namletých zrniečok sľudy spôsobuje, že na pokožke odráža a rozkladá svetelné lúče. Pokožka sa tak zdá jasnejšia a uhladenejšia.

Nám ide predovšetkým o mydlo a tie naše mydielka mica prášok krásne farbí. Výborne sa s ním pracuje, aby sme dosiahli požadovaný výsledok. Je úplne zdravotne nezávadná a po použití mydla sa vracia naspäť do prírody, odkiaľ bola na začiatku cesty vyťažená. Prírodné farbivo mica je nerozpustné vode a má nádherné perleťové až jemne kovové odtiene. Čistá forma tohto horninotvorného minerálu je síce bledej, až svetlohnedej farby, no jej rôzne odtiene sa získavajú zmiešavaním s rôznymi substrátmi a pigmentami. Vo výsledku však spĺňajú prísne podmienky pre použitie v kozmetike. Pokiaľ vôbec hľadáte ideálne a nezávadné farebné pigmentové prísady do mydiel, tak oproti ostatným na celej čiare vyhráva práve mica prášok.

domovingrediencie | mydielka

 

Položka pridaná do košika.
0 položiek - 0,00 

Používaním stránky vyjadrujete súhlas s používaním cookies. Viac informácií

Nastavenia cookies na tejto webovej stránke sú nastavené na "Povoliť cookies" vám prehliadanie možné skúsenosti. Ak budete pokračovať na používanie tejto webovej stránky bez zmeny nastavenia cookies alebo kliknite na tlačidlo "Prijať" nižšie potom dávate súhlas k tomu.

Zavrieť