Bambucké maslo (butyrospermum parkii)

Energeticky mimoriadne bohatá africká poživeň, ktorá každoročne dáva prácu miliónom žien na tomto obrovskom kontinente, sa len pred pár desiatkami rokov dostala do pozornosti západnému svetu. Hoci paradoxne dnes u nás poznáme bambucké maslo prevažne z kozmetických prípravkov, najčastejšie sa maslo používa najmä na varenie. Jeho použitie v kuchyni je totiž veľmi všestranné a je možné ho použiť ako ktorýkoľvek iný rastlinný olej.

Nám však ide samozrejme predovšetkým o mydlo. Odkedy sa bambucké maslo prvýkrát dostalo do mydlovej hmoty, spôsobilo doslova senzáciu a dodnes jeho popularita narastá. Prečo je tomu tak? Nuž, kozmetika okrem čistenia pokožky a jej regenerácie dokáže potešiť všetky zmysly. Ak chcete potešiť vaše hmatové či dotykové senzory, je to práve toto maslo extrahované zo semien maslovníka afrického, ktoré vás očarí nežnosťou, akoby ste zrazu pocítili všeobjímajúcu matku Zem.

Neuveriteľnú jemnosť mydlám vyrobeným z bambuckého masla dodáva špecifický pomer nenasýtených mastných kyselín, akými sú kyselina olejová, kyselina palmitová, kyselina stearová a kyselina linolová. Bambucké maslo tiež obsahuje fenoly, ktoré zostávajú v mydle aj po zmydelnení a na pokožku majú antiseptické a antibakteriálne účinky. Voči saponifikácii a všeobecne voči zásaditým látkam sú z veľkej časti odolné aj flavonoidy prirodzene sa vyskytujúce v bambuckom masle. Tie pôsobia ako antioxidanty, takže bambucké maslo patriace medzi obľúbené prísady do mydiel je tiež bojovníkom proti voľným radikálom, ktoré majú na pokožku množstvo nepriaznivých účinkov.

domovingrediencie | mydielka

 

Položka pridaná do košika.
0 položiek - 0,00 

Používaním stránky vyjadrujete súhlas s používaním cookies. Viac informácií

Nastavenia cookies na tejto webovej stránke sú nastavené na "Povoliť cookies" vám prehliadanie možné skúsenosti. Ak budete pokračovať na používanie tejto webovej stránky bez zmeny nastavenia cookies alebo kliknite na tlačidlo "Prijať" nižšie potom dávate súhlas k tomu.

Zavrieť