Babassu olej (orbignya oleifera semen oleum)

Palmy babassu sa začali na globálnej úrovni pestovať ako ekologicky udržateľnejšia verzia toľko kritizovanej palmy olejnej. Babassu olej má v surovom stave antimikrobiálne účinky, ktoré si v istej miere zachováva aj v zmydelnenej podobe. Olej je bohatý na vitamín E, ktorý má v našich mydielkach stabilné miesto vďaka tomu, že výborne hydratuje pokožku, dokáže sa vysporiadať s voľnými radikálmi a pôsobí protizápalovo. Spomedzi mastných kyselín v babassu oleji dominuje s takmer 50 percentným zastúpením kyselina laurová. Nájdeme ju okrem iného aj v materskom mlieku a patrí tak medzi dôležité a v správnom množstve i zdraviu prospešné látky. Pokožka túto kyselinu výborne znáša a vďaka oleju babassu sa ocitla aj v našich mydielkach. Mnohé štúdie naznačujú, že babassu olej má veľký potenciál v boji proti starnutiu, a preto sa začína čoraz častejšie objavovať aj práve v anti-aging kozmetike.

Jedným z hlavných dôvodov prečo sa babassu olej hojne využíva v rôznych prípravkoch určených pre pokožku a ako prísada do mydiel je tiež fakt, že sa topí približne pri rovnakej teplote ako je teplota tela. To umožňuje výnimočne dobrú vstrebateľnosť a pocit ľahkosti po nanesení na telo. V našich mydielkach olej babassu produkuje krásnu a nadýchanú penu, ktorá je veľmi stabilná, a preto výborne očistí pokožku od nečistôt.

domovingrediencie | mydielka

 

Item added to cart.
0 items - 0,00 

Používaním stránky vyjadrujete súhlas s používaním cookies. Viac informácií

Nastavenia cookies na tejto webovej stránke sú nastavené na "Povoliť cookies" vám prehliadanie možné skúsenosti. Ak budete pokračovať na používanie tejto webovej stránky bez zmeny nastavenia cookies alebo kliknite na tlačidlo "Prijať" nižšie potom dávate súhlas k tomu.

Zavrieť