Základ na výrobu pleťového krému

Veľmi jednoducho si vytvoríte denný hydratačný alebo nočný výživný krém.

Máte svoj obľúbený olej a chceli by ste si zapracovať do krému? Bojíte sa vyrobiť si vlastnú kozmetiku? Máme pre vás veľmi jednoduché riešenie. Krémový základ do ktorého si môžete pridať obľúbený olej, hydrolát, aktívnu látku alebo obľúbenú vôňu.

Krémová báza je dodávaná v kozmetickej kvalite ako surovina na výrobu kozmetiky. Báza je bez parabénov, bez lanolínu, bez minerálneho oleja, bez umelých farbív, bez umelej vône, bez SLS a bez petrochémie.

Výrobok nie je testovaný na zvieratách a je vhodný aj pre vegánov.

Krajina pôvodu: Česká republika

Balenie: 50 ml

4,99 6,49  - s DPH

Vymazať
Katalógové číslo: - Kategórie:

Popis

 

Krémová báza  má unikátne zloženie a môžete ju použiť aj samotnú. Obsahuje zložky ktoré pokožku hydratujú, vyživujú, majú anti-age účinky. Krémová báza znesie pridanie 5% oleja a minimálne 10% hydrolátu. Záleží len od vás akú konzistenciu si zvolíte. Veľmi jednoducho si vytvoríte denný hydratačný alebo nočný výživný krém. Dokonca si môžete vyrobiť odličovacie mlieko pridaním len vodnej zložky. Či už hutnejší krém alebo príjemné pleťové mlieko. Báza je bez parabénov, bez lanolínu, bez minerálneho oleja, bez umelých farbív, bez umelej vône, bez SLS a bez petrochémie.

Zloženie INCI:

Aloe Barbadensis Leaf Juice, Aqua, Isoamyl Laurate, Carthamus tinctorius seed oil, Pentylene Glycol, Sorbitan Olivate, Cetearyl Glucoside, Papaver Somniferum Seed Oil (BIO), Macadamia Ternifolia Seed Oil (BIO),Squalane, Butyrospermum Parkii Butter, Sodium Lactate, Glyceryl Stearate, Glycerin, Tocopherol, Helianthus Annuus Seed Wax, Lecithin, Sodium Levulinate, Acacia Decurrens Flower Wax, Sclerotium Gum, Sodium Anisate, Polyglycerin-3, Sodium Phytate, Xanthan Gum, Pullulan, Potassium Sorbate, Alcohol, Lactic Acid

Zrozumiteľne vysvetlené jednotlivé zložky:

Zloženie INCI: po slovensky 🙂

Aloe Barbadensis Leaf Juice – aloe vera šťava

Aqua – voda

Isoamyl Laurate – vzniká esterizáciou isoamyl alkoholu (vzniká fermentáciou alkoholu) spolu s kyselinou laurovou, ktorá sa získava z kokosového alebo palmového oleja. Podieľa sa na parfemácii produktu, vďaka svojej broskyňovej vôni. Zaisťuje dobrú roztierateľnosť produktu a dodáva pleti zdravší vzhľad. Pleť ukľudňuje a dodáva zdravší vzhľad. V prírodnej kozmetike sa používa ako náhrada silikónov, je dobre znášaný aj citlivejšou pokožkou.

Carthamus tinctorius seed oil – svetlicový olej – je veľmi ľahký stabilný olej, častokrát sa používa ako základ mnohých produktov. Olej obsahuje vitamíny A, D, E.

Pentylene Glycol – vyrába sa z cukrovej trstiny. Má hydratačné účinky a pokožku nevysušuje. Spolu s účinnými látkami preniká hlboko do pokožky.

Sorbitan Olivate – je ester mastných kyselín olivového oleja a sorbitolu. Je to prírodná látka vyskytujúca sa vo forme pevného vosku. Používa sa ako pomocný emulgátor a produktu dodáva lepšiu roztierateľnosť, pokožku zanecháva hodvábne jemnú, hydratovanú a zvláčnenú. Pleti pomáha udržať prirodzenú vlhkosť a podporuje obnovu tkaniva. Výsledky výskumov hovoria, že zložka je považovaná za bezpečnú a nevykazuje toxicitu ani karcinogenitu a nepatrí medzi alergény. V prírode nezanecháva žiadnu stopu a ľahko sa odbúrava.

Cetearyl Glucoside – je biely prášok, ktorý sa získava z obnoviteľných zdrojov. Vyrába sa aj synteticky, ale v prírodnej kozmetike sa používa z prírodných zdrojov. Vyrába sa kondenzáciou cetearyl alkoholu a glukózy (z kokosového alebo kukuričného cukru). Je nekomedogénny (neupcháva póry) a je veľmi dobre znášaný aj najcitlivejšou pokožkou, pleť nedráždi a nemá negatívne účinky na zdravie. V kozmetike sa používa ako emulgátor a plní funkciu nositeľa ošetrujúcich a aktívnych látok – umožňuje rýchlejšiu vstrebateľnosť a účinok na pokožke. Pomáha čiastočne chrániť pred vonkajšími vplyvmi a poškodením.

Papaver Somniferum Seed Oil (BIO) – makový olej je v kozmetike výborným olejom v starostlivosti o vlasy a pleť. Svojou skladbou mastných kyselín (10% kyseliny palmitovej, 60% kyseliny linolovej a 30 % kyseliny olejovej), má makový olej podpornú funkciu kožnej bariéry. Makový olej sa používa pri starostlivosti o suchú, zrelú a citlivú pokožku.

Macadamia Ternifolia Seed Oil (BIO) – Makadamiový olej sa radí medzi luxusné oleje lisované za studena. Makadamiový olej obsahuje 80 až 85 % mononenasýtených kyselín, ďalej obsahuje vitamín E, A, B, omega-3 a omega-6 mastné kyseliny. Ďalej vitamín E, A, B omega-3 a omega-6 mastné kyseliny, antioxidanty a prírodné fenoly.

Squalane – vyrába sa z olivového oleja. Je to tzv. suchý olej, ktorý sa vďaka svoje štruktúre veľmi ľahko a rýchlo vstrebáva do pokožky. Ma antioxidačné účinky a pomáha pokožku chrániť pred slnečným žiarením. Svojim zložením sa veľmi podobá prirodzenému kožnému mazu. Absorbuje toxíny a ťažké kovy, chráni pokožku pred vonkajším prostredím. Skvalan pokožku hydratuje a zjemňuje, pomáha účinným látkam k lepšej roztierateľnosti a vstrebateľnosti. Je nekomedogénny (neupcháva póry) a je vhodný pre mladú a problematickú pleť.

Butyrospermum Parkii Butter – Surové bambucké maslo je nutrične bohaté, obsahuje nasýtené mastné kyseliny –  kyselinu stearovú a palmitovú, mononasýtenú kyselinu olejovú (omega-9), polynasýtenú kyselinu linolovú (omega-6), vitamíny E a A,  fytosteroly, terpenové alkoholy. Používa sa aj v potravinárstve ako súčasť cukroviniek a čokolády, kde sa používa ako náhrada kakaového masla. V starostlivosti o pleť sa používa pre ošetrenie suchej, starnúcej a náročnej pleti. Zmierňuje svrbenie, začervenanie a podporuje hojenie popraskanej alebo inak poškodenej pokožky. Pokožku hydratuje do hĺbky a pravidelným natieraním pomáha zmierniť tehotenské strie, ošetrenie dermatitídy, ekzematickej pokožky a poskytuje rýchle zjemnenie. Bambucké maslo podporuje produkciu kolagénu a pôsobí proti vplyvom, ktoré sa podieľajú na predčasnom starnutí pokožky. Je vhodné na ošetrenie  detskej pokožky, do vlasových masiek, dodáva vlasom lesk

Sodium Lactate – laktát sodný (sodná soľ kyseliny mliečnej) má hydrofilné vlastnosti a v kozmetike sa používa ako náhrada glycerínu. Laktát sodný pomáha zvlhčovať a hydratovať pokožku. Má antioxidačné a konzervačné vlastnosti. Používa sa ako zložka zvyšujúca účinok ďalších konzervantov.

Glyceryl Stearate – Je látka odvodená z jadra palmy olejnej alebo sójového oleja. Vyskytuje sa prirodzene v ľudskom tele. V kozmetike sa používa ako emulgačné činidlo. Pomáha zlepšovať vsiaknutie krému, znižuje mastnotu olejov, zjemňuje a vyhladzuje pokožku. Na koži vytvára ochrannú vrstvu, ktorá pomáha predchádzať dehydratácii.

Glycerin – je číra tekutina rozpustná vo vode a patrí medzi najpoužívanejšie zložky v kozmetickom priemysle. V prírodnej kozmetike sa používa rastlinný glycerín. Glycerín sa prirodzene vyskytuje v tukoch, olejoch ako aj v ľudskom tele. Pre styk s pokožkou sa nechová ako cudzia látka a preto nespôsobuje alergie. Jeho hlavnou funkciou je vysoká hygroskopia (viaže vodu) a pomáha ďalším látkam, aby sa čo najrýchlejšie vstrebali do pokožky. Pokožka je po použití glycerínu jemná, zvláčnená a v koncentrácii do 10% pomáha udržať v pokožke vlastnú hydratáciu. Vzhľadom na to, že je vysoko hygroskopický, vo vyšších koncentráciách môže pokožku vysušiť, pretože dokáže vytiahnuť vodu z hlbších vrstiev pokožky.

Tocopherol – je prirodzene vyskytujúci sa antioxidant, nazývaný vitamín E. Do kozmetických produktov sa pridávajú prevažne dva druhy vitamínu E – tocopherol (prirodzene sa vyskytujúci napr. v oleji zo pšeničných klíčkov, a druhý tocopheryl acetate (syntetický vitamín E). Všetky vitamíny E fungujú ako antioxidanty a zabraňujú oxidácii olejov a masiel. Tocopherol vzniká vákuovou separáciou z rastlinných olejov a veľmi dobre sa vstrebáva do pokožky. Obidva vitamíny E sú silnými antioxidantmi a silnými bojovníkmi proti voľný radikálom. Zabraňujú predčasnému starnutiu (pigmentové škvrny, vrásky, strata pevnosti a pružnosti.

Helianthus Annuus Seed Wax – vosk ktorý je súčasťou slnečnicových semien. Má vysoký bod topenia a zabezpečuje v produkte vysokú teplotnú stabilitu. Pomáha stabilizovať produkt a udržiavať pevnú konzistenciu napríklad balzamom na pery.

Lecithin – lecitín je látka prírodného pôvodu. Najčastejšie sa získava zo sójových bôbov. Prirodzene sa vyskytuje v ľudskom tele ako živá stavebná membrána. Lecitín pre telo nie je cudzia látka s veľmi dobrou vstrebateľnosťou. Lecitín sa používa ako prírodný emulgátor a zahusťovadlo. V krémoch pomáha ostatným látkam dostať sa hlbšie do pokožky a má antioxidačné účinky. V kozmetike sa nepovažuje za alergén a nedráždi pokožku.

Sodium Levulinate – sodná soľ kyseliny levulovej sa používa ako prírodný šetrný konzervant. Získava sa zo škrobu alebo rastlinného inulínu (vláknina  čakanky).

Acacia Decurrens Flower Wax – vosk, ktorý pochádza z rastliny mimóza. Vosk z tejto rastliny vytvára na pokožke ochrannú bariéru. Navyše má príjemnú sladkú vôňu a preto ju obľubujú aj parfuméri. V kréme má ochranné a zvlhčovacie vlastnosti a finálnemu produktu dodáva hebkosť.

Sclerotium Gum – je látka rastlinného pôvodu s gélovitou štruktúrou. V kozmetike sa používa ako zahusťovadlo a stabilizátor a nájdeme ju v mnohých produktoch. Používanie tejto kozmetickej zložky nepreukázalo nežiadúce účinky, má vyhladzujúci, zjemňujúci a zmäkčujúci účinok. Podporuje pružnosť a hydratáciu pleti.

Sodium Anisate – sodná soľ kyseliny anízovej je odvodená z feniklu alebo bazalky a má výraznú anízovú vôňu. V kozmetike pôsobí proti mikrobiálnemu množeniu, zabraňuje vzniku choroboplodných zárodkov a preto je obľúbenou súčasťou prírodnej kozmetiky. Udržiava vyrovnané pH pokožky a ukľudňuje pleť, ktorá je náchylná k podráždeniu. Táto zložka je vhodná pre pokožku pri prejavoch akné a pokožku dokáže hĺbkovo vyčistiť. Kyselina anízová má schopnosť zmierňovať celulitídu a pre svoje sťahujúce účinky sa používa v anti-age produktoch. Výskumy ukazujú, že je nedráždivá a je bezpečná pre zdravie.

Polyglycerin-3 – je pleťový kondicionér, ktorý pokožku zvlhčuje a zvláčňuje. Jedná sa o zlúčeninu resp. polymér s tromi glycerínovými jednotkami. Emulziám dodáva jemnejšiu štruktúru.

Sodium Phytate – sodná soľ kyseliny fytovej. Toto komplexné činidlo je prírodného pôvodu, a je odvodené z otrúb najčastejšie ryže, pšenice alebo kukurice. V kozmetike sa používa ako chelatačné činidlo (viaže na seba kovové katióny vápnika, horčíka, železa) a deaktivuje ich, čiže dochádza ku zvýšeniu antimikrobiálnych aktivít konzervačných látok a zlepšeniu trvanlivosti a celkovej stability kozmetického prípravku. Táto látka je biologicky odbúrateľná a všeobecne považovaná za nedráždivú látku. Ľudia, ktorí trpia alergiami na obilniny, by sa mali tejto zložke vyhnúť.

Xanthan Gum – xantanová guma je látka prírodného pôvodu, ktorá zvyšuje hustotu kozmetického produktu. Používa sa k dosiahnutiu gélovitých a viskóznych konzistencií. Vyrába sa fermentáciou kukuričného škrobu s baktériami  Xanthomonas campestris. Je to veľmi stabilná látka odolná náročnejším podmienkam a predlžuje trvanlivosť prípravku. Nespôsobuje alergie a nemá negatívne účinky na pleť. Xantanová guma priťahuje vlhkosť a na pleť pôsobí hydratačne.

Pullulan – je polysacharid, ktorý sa vyrába zo škrobu pomocou kvasiniek Aureobasidium pullulans. Vyhladzuje rôzne typy vrások v očnom okolí, na čele a na rukách. Vyhladzuje oblasť očí až o 74% v priebehu jednej hodiny. Volajú ho aj Holywood lifting. Používa sa do prípravkov s anti-age účinkom, pretože je schopný poskytnúť okamžitý účinok. Pullulan vytvára v produktoch hladšiu textúru. Jedná sa bezpečnú a netoxickú látku.

Potassium Sorbate – draselná soľ kyseliny sorbovej. Používa sa v syntetickej podobe, veľmi výnimočne v derivovanej prírodnej forme. V kozmetických produktoch sa používa ako náhrada parabénov a funguje ako konzervačná prísada, ktorá je v prírodnej kozmetike povolená. Má antimykotické účinky, zabraňuje rastu plesní, kvasiniek a húb. Nechráni ale pred baktériami. Predlžuje trvanlivosť produktu. Látka nie je definovaná ako alergén, u extrémne citlivých osôb bolo zaznamenané mierne podráždenie.

Alcohol – ethanol je číra bezfarebná kvapalina s typickou alkoholovou vôňou. V kozmetike sa používa ako konzervant a rozpúšťadlo. V koncentráciách v akých sa používa v kozmetickom produkte, zvyšuje priepustnosť pokožky a umožňuje látkam sa rýchlejšie vstrebať a zvýšiť tak ich účinok. Má antimikrobiálne účinky. Je lepšie znášaný zmiešanou a mastnejšou pokožkou.

Lactic Acid – kyselina mliečna je prírodný produkt, ktorý vzniká fermentáciou baktérií, ktoré sa nachádzajú v ovocí, zelenine alebo mliečnych produktoch. Kyselina mliečna sa v kozmetike používa pre svoje exfoliačné vlastnosti (rozpúšťa látky, ktoré držia odumreté bunky pohromade, a tým sa odhaľuje jemnejšia a mladšie vypadajúca vrstva pokožky). Upravuje pH výsledného produktu a má hydratačné a zvlhčujúce účinky.

Zdroj: biooo.cz, nature-store, incidecoder

Prinášame pár tipov ako si môžete svoj krém alebo mlieko obohatiť:

Nočný krém:

Oleje: Marula olej, Cameliový olej, Pupalkový olej, Šípkový olej

Suchá pleť:

Oleje: Moringový olej, Pupalkový olej, Echium olej, Cameliový olej,

Mastná pleť:

Oleje: Čierna rasca, Tamanu olej, Nimbový olej

Anti-age:

Oleje: Opunciový olej, Echium olej, Cacay olej, Arganový olej,

Citlivá pleť:

Oleje :Ovsený olej, Mandľový olej, Marhuľový olej,

Aknózna pleť:

Oleje: Konopný olej, Pupalkový olej

Aký hydrolát (kvetinová voda) si pridáte, je na Vašej fantázii. Máme pár tipov: levanduľa, ruža, vilín, mäta, harmanček, nechtík….

Nepoužívajte v prípade precitlivenosti na ktorúkoľvek zložku výrobku.

Skladujte v uzavretej nádobe pri izbovej teplote.

Skladujte mimo dosahu detí a zvierat

 

Ďalšie informácie

Typ balenia

Plast, Sklo

Recenzie

Nikto zatiaľ nepridal hodnotenie.

Pridajte prvú recenziu pre “Základ na výrobu pleťového krému”

Používaním stránky vyjadrujete súhlas s používaním cookies. Viac informácií

Nastavenia cookies na tejto webovej stránke sú nastavené na "Povoliť cookies" vám prehliadanie možné skúsenosti. Ak budete pokračovať na používanie tejto webovej stránky bez zmeny nastavenia cookies alebo kliknite na tlačidlo "Prijať" nižšie potom dávate súhlas k tomu.

Zavrieť